Thingvellir

Thingvellir er en større nasjonalpark på Island, som ligger på den vestlige delen av øya i nærheten av hovedstaden Reykjavik. Thingvellir blir regnet som en av de vakreste naturområdene på hele kloden, og er blant annet oppført på verdensarvlisten til UNESCO. Nasjonalparken har også en viktig historisk betydning for det islandske folk, da det var her at det første tinget i moderne tid ble holdt. Thingvellir er også ansett som en av de største turistattraksjonene på hele øya, og man besøker ikke Reykjavik uten å ta en utflukt til Thingvellir.

Thingvellir nasjonalpark ligger i utkanten av det vulkanske området Hengill. Selve området er en del av ryggen på den midtatlantiske kontinentalplaten, noe som bidrar til en svært unik natur. Blant annet så kan man se sprekkene mellom der de to kontinentalplatene møtes. Det var her det første parlamentet og tinget ble avholdt på Island, allerede før år 1000. Her beholdt det også sin posisjon frem til 1800-tallet. Thingvellir, eller Þingvellir som området heter på de innfødtes språk, er sammen med Gullfoss og geysirene på Haukadalur ansett som de viktigste turistattraksjonene i det som kalles for «The Golden Circle», eller Den gylne sirkel. Det finnes et omfattende turistanlegg på Thingvellir, der man kan få informasjon om ulike fotturer i nærområdet og andre ting man kan gjøre. Blant annet så har det blitt populært den senere tiden med dykking i Lake Silfra.

Slik kommer du deg til Thingvellir

Thingvellir ligger i det vestlige Island, noe inn i landet i forhold til Reykjavik. Kjøreturen på knappe fem mil fra hovedstaden tar anslagsvis 40 minutter, og i sommersesongen går det daglige turistbusser til Thingvellir. Når man først skal besøke stedet anbefaler vi at man leser seg opp på Den gylne sirkel først, som er en rundtur på 30 mil der man får sett tre av de mest populære turistattraksjonene på øya.

Søk etter turer til Island hos Expedia

sponset av Expedia

Thingvellir Thingvellir Thingvellir nasjonalpark Oxararfossen i Thingvellir nasjonalpark