Keflavik

Keflavik er en liten by som ligger helt sørvest på Island. Byen ligger like utenfor hovedstaden Reykjavik, helt på kanten av den lille bukta som skjermer Reykjavik fra åpent hav. I dag kalles byen og området ofte bare for Reykjanesbær, da Keflavik i 1995 ble sammenslått med områdene Njarövik og Hafnir. I Keflavik bor det knappe 14 000 mennesker, og byen er mest kjent for å være tidligere NATO-base (under den kalde krigen), og for å være tilholdssted for den internasjonale flyplassen på Island. Derfor er Keflavik et populært reisested for forretningsreisende og konferanser, og det er ikke spesielt mye som skjer her. Men hotellprisene er noe billigere enn i hovedstaden Reykjavik, og man kan følgelig utføre de samme utfluktene og se de samme naturattraksjonene her som man kan fra hovedstaden.

Reise til Keflavik

Det å finne flybilletter til Keflavik er sjeldent noe problem, da det året rundt går direktefly fra Oslo Lufthavn med både SAS og Icelandair. Flyplassen ligger som nevnt i Keflavik, så de som ønsker å besøke Reykjavik må uansett innom her. Den beste årstiden å besøke Island på, mener vi er om sommeren. Selv om temperaturen langs kysten sjeldent er mer enn 15 grader, så kan den strekke seg opp mot 25 grader i innlandet, der naturen er frodig og grønn på denne årstiden.

Søk etter reisepakker til Island hos Expedia

sponset av Expedia

Søk etter hotellrom i Keflavik

sponset av hotels.com

Utover dette så er ikke Keflavik en alt for intensiv by, men det er mange naturlige attraksjoner i nærheten, som du kan lese mer om under severdigheter. Den offisielle valutaen i Island er islandske kroner, og i skrivende stund tilsvarer hundre norske kroner omtrent 1750 islandske.

Den blå lagune nær Keflavik Keflavik Keflavik Den blå lagune i Keflavik

Hotell i Keflavik

Det er ikke alt for mange hoteller å velge imellom i Keflavik, og flere av hotellene ligger i nær tilknytning til flyplassen. Det er dog ganske så mye billigere å bo her enn i sentrum av hovedstaden, og man kan finne et greit hotell til rundt 500 kroner/natten per person. Keflavik har naturligvis ikke like mange og flotte restauranter som Reykjavik, men det finnes et greit utvalg av spisesteder her, der majoriteten serverer fersk sjømat. Internasjonal mat er det heller ikke noe problem å få tak i på enkelte restauranter.

Severdigheter i og i nærheten av Keflavik

Man skulle kanskje tro at alle attraksjonene lå i Reykjavik, men det er absolutt ikke tilfellet. Keflavik har både museer og eventyrparker for de yngste, samtidig som flere av de naturlige attraksjonene ligger like utenfor byen.

Vikingaheimar

Vikingaheimar er et omfattende museumsbygg, som blant annet huser en autentisk modell av et vikingskip fra 900-tallet. Her finner man også en liten dyrepark samt aktivitetstilbud for barna, og massevis av utstillinger fra vikingens tid. En av de mest populære attraksjonene i Keflavik – for hele familien.

Mount Keilir

Mount Keilir er det perfekte utgangspunktet for en fottur når man bor i Keflavik. Det er en liten vulkansk fjelltopp som kan bestiges på 2-3 timer, og som gir deg vanvittig bra utsikt over nærmest «hele øya». Etter en kort kjøretur befinner du deg ved foten av fjellet, som er åsted for en av de mest populære turistturene i Keflavik.

Den blå lagune

Ingen tur til Island og Keflavik uten å bade i øyas naturlige basseng. Den blå lagune er et naturlig oppvarmet badebasseng, som holder 36 til 39 grader vann året rundt. I tillegg er det bygget et omfattende spakompleks rundt den blå lagune, som gjør at man kan nyte alt av fasiliteter i vanvittige naturomgivelser.

The Icelandic Museum of Rock 'n' Roll

Er du glad i musikk og ellers interessert i musikkhistorie, så er et besøk på det islandske Rock ‘n’ Roll-museet nesten obligatorisk. Her kan du lære mer om historien til kjente artister som Björk og Sigur Rós, i det som er en interaktiv museumstur med massevis av spennende opplevelser underveis.