Gullfoss

Gullfoss er, som navnet skulle tilsi, en foss på Island. Den ligger sentralt til i den vestlige delen av Island, og har totalt en høyde på 32 meter. Det er elven Hvítá som utgjør fossen, som først og fremst har opparbeidet seg en status som en stor turistattraksjon. Dette til tross for at Island er en øy med mange fossefall, så er det Gullfoss som blir beskrevet som den flotteste og med den mest frodige naturen.

Gullfoss er et fossefall bestående av to fall, der det nederste fallet er dobbelt så langt som det første. Ved enden av fossen er vannet over 70 meter dypt, og det er mektige naturkrefter man er vitne til. Faktisk så blir fossen beskrevet som en av de kraftigste i Europa, og det var i mange år spekulert i om fossefallet kunne brukes til å generere vannkraft. Fossen har følgelig en lang og innholdsrik historie som man kan lære mer om når man besøker anlegget. Det er ikke veldig mye annet i umiddelbar nærhet til Gullfoss, men myndighetene har bygget et turistanlegg som blant annet inkluderer en større restaurant/kafé med nydelig utsikt over fossefallet.

Hvordan kommer man seg til Gullfoss?

Gullfoss ligger på den vestlige siden av Island, ikke så veldig langt unna hovedstaden Reykjavik. Avstanden fra hovedstaden til Gullfoss er omtrent 12 mil, og kjøreturen tar knappe to timer med buss. Det er en av de mest populære turistattraksjonene på Island, og som er spesielt mye besøkt på sommerstid. Derfor er det sjeldent noe problem med transport, enten man ønsker å ta buss eller andre kjøretøyer.

Søk etter turer til Island hos Expedia

sponset av Expedia

Gullfoss Gullfoss Gullfoss Gullfoss på Island er et mektig skue