Den blå lagune

Når nordmenn reiser utenlands, så ønsker de seg gjerne badevann med høy temperatur og en sol som steker. Sistnevnte er ikke alltid tilfelle på Island, og til tross for at den nordlige delen av Atlanterhavet sjeldent byr på badetemperaturer, så er det mulig å plaske rundt på Island i behagelige vannbad. Island er nemlig en vulkansk aktiv øy, og takket være dype, geotermiske kilder kan man plaske rundt i det som må være verdens største boblebad – også kjent som laguner.

Den blå lagune er i utgangspunktet et naturskapt verk, men der man har bygd et omfattende spakompleks i tilknytning til lagunen. Selve lagunen strekker seg over ganske så mange kvadrat, og vannet holder temperaturer fra 36 til 39 grader året rundt. Dette er takket være geotermiske kilder som strekker seg hele 2000 meter ned i bakken – perfekt for deg som liker å bade i vann med en temperatur som tilsvarer et boblebad eller en badestamp. Og her er det heller ikke kamp om plassen, for selve lagunen er stor! Dessuten er det også mulig å nyte bading innendørs i det omfattende komplekset som er bygget rundt Den blå lagune. Her er det også muligheter for å ta seg en matbit, eller få en behandling for kropp og velvære. Vi anbefaler at man setter av nok tid til å kose seg ved Den blå lagune, som av mange blir beskrevet som ett av de 25 mest imponerende naturskapelsene på jorden.

Hvordan kommer man seg til Den blåg lagune?

Den blå lagune ligger like utenfor den internasjonale flyplassen på Keflavik, som igjen ligger en kjøretur på rundt 30-40 minutter fra hovedstaden Reykjavik. Det går dessuten daglige avganger fra hovedstaden med vanlig rutebuss. Det koster rundt 300-400 kroner for en voksen person som skal ha enkel adgang til lagunen (prisen varierer etter sesong). Man vil spare penger på å kjøpe billetter på forhånd, også hvis man kombinerer dette med busstransport.

Søk etter turer til Island hos Expedia

sponset av Expedia

Den blå lagune Den blå lagune Island Den på lagune på Island Den blå lagune - varme kilder på Island